Turvallisuus

Ropeconissa noudatetaan Suomen lain lisäksi muutamia muita pelisääntöjä. Ohjeet pätevät Dipolin ja muiden tapahtumapaikkojen lisäksi lähimaastossa. Henkilökunta haluaa näillä ohjeistuksilla varmistaa Ropeconin viihtyisyyden ja turvallisuuden.

Aseet

Ropeconissa ei käytetä aseita. Asejäljitelmät ynnä muut sellaiset kuuluvat puvustukseen ja pysyvät siinä kiinni. Minkä tahansa miekan, ampuma-aseen tai muun kättä pidemmän (myös purjon) heiluttelu on tapahtumassa kiellettyä. Mikäli tuot asereplikan Ropeconiin, merkitsethän sen seuraavasti:

  • Pistooleihin punainen merkkiteippaus koko kahvan mitalta ja piippuun punainen merkkiteippaus vähintään 2cm matkalle.
  • Pidempiin aseisiin punainen merkkiteippaus 3cm matkalle perään sekä 2cm matkalle piippuun.
  • Myös miekat ja muut asetta kuvaavat esineet tulee olla merkattuina punaisella merkkiteippauksella.
  • Helpoin tapa merkata aseesi on punainen sähköteippi.

Erikoislupa: Pehmomiekkojen kalistelulle on varattu oma erityinen areenansa. Muualla niidenkin on pysyttävä huotrissaan.

Päihteet

Alkoholi tai muut päihteet eivät kuulu Ropeconiin. Järjestyksenvalvojilla on velvollisuus takavarikoida kielletyt aineet ja poistaa paikalta häiriköt tunnelmaa ja tilaisuutta pilaamasta. Heillä on myös oikeus tarkastaa reput, laukut ja vastaavat kiellettyjen aineiden varalta. Tämä koskee myös saunaa.

Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa sille erikseen osoitetussa tupakointipaikassa. Toivomme myös tupakoitsijoita huomioimaan ympäristöä ja laittamaan tupakantumpit niille varattuihin tuhkakuppeihin.

Erikoislupa: Dipolissa on erillinen anniskelutila, jonka suojissa täysi-ikäiset con-vieraat saavat nauttia alkoholipitoisia juomia kohtuullisessa määrin. Tupakointi sielläkin on sallittu vain ulkotiloissa.

Vaatetus

Asu on vapaa, mutta pakollinen. Tavallisin tavattu naamioitumiskeino on farkut ja t-paita – ne takaavat sulautumisen väkijoukkoon. Terävä havainnoitsija saattaa huomata kuitenkin myös lukuisia keijuja, satyyreja, robotteja, vampyyreita ja jopa kissankorvia. Rooliasu on luvallinen, muttei millään muotoa ehdoton. Teemanmukainen pukeutuminen on sekin plussaa.

Erikoislupa: Sauna- ja suihkutiloissa mikään asu ei ole pakollinen. Asun poistamista ja ehkäpä jopa vaihtamista tapahtuneen jälkeen jopa suositellaan.

Muu turvallisuus

Yleistä turvallisuutta alueella valvovat erikseen merkityt järjestyksenvalvojat. Heidät tunnistaa statuksesta kertovasta rintamerkistä tai keltaisista liiveistä. Järjestyksenvalvojien lisäksi alueella kiertää siniseen liiviin pukeutuneita troubleshooter-henkilöitä, joiden puoleen kannattaa kääntyä käytännön asioita koskevissa ongelmissa. He voivat kutsua tarvittaessa paikalle myös SPR:n päivystävän ensiapuhenkilön. Apua saat myös aina Ropeconin infotiskiltä Dipolin käpyaulassa.

Erikoislupa: Järjestyksenvalvontaa ja turvallisuutta koskevia poikkeuksia ei ole.

Hätäturvallisuus

  1. Selvitä hätäpoistumistiet etukäteen.
  2. Hätätilanteessa poistu lähimmän hätäpoistumistien kautta ulos tilasta.
  3. Pysy poissa autotieltä, jotta pelastushenkilökunta pääsee paikalle.

Tämä koskee kaikkia tiloja, ei ainoastaan Dipolia.

Ole kiva, älä kiusaa

Muistathan, että tapahtumaan osallistuu eri-ikäisiä ja erilaisista  taustoista tulevia harrastajia, joiden kokemuspohja on hyvin erilainen.  Osoitathan kunnioitusta muille joka tapauksessa. Häirintä ei kuulu  Ropeconiin. Häirinnäksi lasketaan mm. loukkaava nimittely,  varjostaminen, uhkaava käyttäytyminen ja ei-toivottu fyysinen kontakti.  Jos toimintasi koetaan häirinnäksi, lopetathan välittömästi tai etsit  muuta seuraa.

Mikäli koet häirintää tai näet tapahtuma-alueellamme jotain, mikä  sinusta on häirintää, ota yhteyttä joko kiertäviin  järjestyksenvalvojiimme eli troubleshootereihin tai infoon. Infon luona voi käydä, tai voit soittaa tai tekstata (045 136 2946).