Kirpputori

Kirpputorille yksityishenkilöt voivat tuoda myyntiin vanhoja, tarpeettomia Ropeconin aihealueeseen liittyviä tavaroitaan, esimerkiksi vaikkapa larppivaatteita, proppeja, pikku-ukkoja tai pelejä. Kirpputorille ei saa tuoda tavaraa ammattimaiseen myyntiin tai jälleenmyyntiin, vaan tavaroiden tulee joko olla yksityishenkilöiden käytettyjä/ei toivottuja tavaroita tai itse tekemiään.

Kirpputorin toimintaidea on yksinkertainen. Sinä tuot tavarat ja Ropeconin työläiset myyvät tuotteesi puolestasi samalla, kun itse osallistut ohjelmaan. Kirpputorin löydät Kaubamajasta ja se on auki pe 15-18, la 10-18 ja su 10-15. Tavarat tuodaan suoraan kirpputorille, missä osaava henkilökunta ottaa tavaran vastaan. Varaudu pieneen ruuhkaan heti kaubamajan auetessa. Voit käydä kyselemässä Kaubamajan aukioloaikoina, kuinka kauppa on käynyt sekä keräämässä tuottosi. Otathan henkilöllisyystodituksen mukaan, jotta työntekijät osaavat luovuttaa rahat oikealle ihmisille. Tavarat ja rahat tulee noutaa viimeistään sunnuntaina klo 15 mennessä, tämän jälkeen ne siirretään löytötavaroihin, joten hakekaa ajoissa.

Huomioithan kuitenkin, että tilaa on kirpputorilla rajoitetusti. Erillisiä myyntiartikkeleita saa tuoda 10kpl per myyjä. Eli siis kymmenen ”hintaa”, vaikkapa kasa kortteja jotka myydään pakettina on yksi myyntiartikkeli, kun taas yksittäin myytävät kortit lasketaan jokainen omakseen. Kirpputorin työntekijöillä on myöskin oikeus olla ottamatta esim. suurempaa tavaraa jos tila käy vähiin. Käytäthän siis tervettä järkeä jo kotona valikoidessasi, mitä tuot kirpputorille myytäväksi. Jos sinulla on tavaraa enemmän, harkitse myyntipöydän ottamista Flash Marketissa.

Koska et itse myy tavaroita, vaan vieraat ihmiset tekevät sen puolestasi, noudatathan seuraavia ohjeita. Kaikkiin myytäviin tuotteisiin tulee kinnittää lappu, jossa on tuotteen hinta, inventaarionumero ja omat nimikirjaimesi. Kannattaa laittaa jokaisen nimen nimikirjaimet, jotta sekaannuksia ei tapahdu. Esim. ORP, 5 €, nro 1. Lisäksi jokaisen myyjän tulee toimittaa kirpputorin tiskille tavaroiden yhteydessä listaus kaikista sinne tuoduista myyntituotteista. Tuodessasi tuotteita ja hakiessasi rahaa ja tuotteita, myyjiltä tarkistetaan henkilöllisyys. Näin conin työntekijät pystyvät pitämään kirjaa juuri sinun myynnistäsi ja rahatkin päätyvät oikeaan osoitteeseen. Ropecon ottaa pienen provision kirpputorilla myydyistä tavaroista: 50 senttiä tuotteista joiden hinta on 5 euroa tai alle, 1 euro tuotteista joiden hinta on yli 5 euroa. Jos tavaroitasi ei myydä, et myöskään maksa mitään.

Huomioitahan myös että Ropeconin 2013 henkilökunta ei vastaa kirpputorille tuoduista tavaroista ja tuot tavarasi torille myytäväksi omalla vastuulla.

Inventaariolomake löytyy osoitteesta: https://docs.google.com/file/d/0By5UmkjA53D0M1lQb0dPRzdiOUk/edit?usp=sharing