Kunniavieraat

Vuoden 2013 Ropeconin kunniavieraaksi ovat varmistuneet lautapelisuunnittelija Kevin Wilson (USA) ja indie-pelisuunnittelija D. Vincent Baker.

Kevin Wilson

Kevin Wilson

Wilson on kasvo suosittujen lautapelien Arkham Horror (2005) ja A Game of Thrones (ensimmäinen laitos 2003) takana.

Ropeconin kävijöitä Wilsonin repertuaari tavoittaa laajemminkin. Myös roolipelaamistaustaa mieheltä löytyy kymmeniä vuosia. Pelaamiseen Wilson sai innostuksensa Dungeons & Dragons boxista kahdeksanvuotiaana ja ennen uraansa lautapelisuunnittelijana kunnostautui myös roolipelisuunnittelun parissa. Hänen repertuaariinsa roolipelisuunnittelun alalla kuuluu mm. 7th Sea-roolipeli (kustantaja AEG). Nykyään Wilson on tunnettu pelisuunnittelija ja työskentelee mm. Fantasy Flight Games- lautapelijulkaisijalle.

”Arkham Horror on vakaa kiintotähti ja tasaisesti suosittu tuote. Se on yksi myydyimpiä lautapelisarjoja Suomessa, jos otetaan huomioon vieraskieliset tuotteet. En hetimiten keksi vahvempaa brändiä myymistämme peleistä viimeisen 10 vuoden aikana.

Game of Thrones taas on lautapeli, jonka isompi nousu tuli HBO:n tv-sarjan tuoman julkisuuden myötä. Käsittääkseni peli myy USAssa huimia määriä, mutta englanninkielisyyden myötä myyntimäärät Suomessa ovat rajoittuneet, vaikka hyvin myyvästä pelistä voidaankin puhua.”
- Toni Niittymäki, lautapelit.fi

D. Vincent Baker

D. Vincent Baker

D. Vincent Baker yksi tunnetuimpia roolipelien indie-liikkeenä tunnetun suuntauksen pelintekijöitä ja pelikustantaja Lumpley Gamesin perustaja. Hänen repertuaariinsa kuuluvat palkitut roolipelit Dogs in the Vineyard (2004) ja Apocalypse World (2010). Miehen viimeisin projekti on Mobile Frame Zero, LEGOilla pelattava sota-aiheinen roolipeli.

”Dogs in the Vineyard on roolipeli Jumalan vahtikoirista keskellä 1850-luvun villiä länttä ja perustuu karkeasti mormonipioneerien historiaan. Pelaajat ja pelinjohtaja luovat yhdessä tarinan, johon oikeastaan pätee yksi sääntö: sano kyllä tai eskaloi tilanne konfliktiksi.

Peli tarjoaa oivat puitteet erilaisten arvomaailmojen ja moraalikäsitteiden tutkimiselle ja kyseenalaistamiselle. Tästä asetelmasta syntyy helposti loistavaa roolipeliä, joka tarjoaa pelaajille vahvoja elämyksiä ja uusia näkökulmia elämän peruskysymyksiin. Dogs in the Vineyard ei jätä ketään kylmäksi. Ongelma lienee enemmänkin päin vastoin.”
- Outi Putkonen, Ropecon XX Kunniavieras-tiimi