Ropecon kutsuvieraat

Juhlavuoden kunniaksi tuomme kunniavieraiden lisäksi Ropeconiin myös kutsuvieraita! Nämä henkilöt ovat myös alan edistäjiä, asioiden liikuttajia ja roolipelimaailman tekijöitä. Kansainvälinen kavalkadi tunnettuja nimiä on tulossa Ropeconiin pitämään ohjelmaa ja tutustumaan suomalaiseen roolipelikulttuuriin.

Mike Brock

Mike Brock toimii maailmanlaajuisen roolipelikampanja Pathfinder Societyn koordinaattorina. 2008 alkanut kampanja kattaa tuhansia pelaajia ympäri maailmaa; pelaajan on mahdollista pelata hahmoaan missä tahansa kampanjan pelissä ympäri maailmaa. Brockin alaisuudessa PFS onkin saanut jo paljon uusia hyviä uudistuksia ja muutoksia. Brock itse sanoo tehtävän olevan mielenkiintoinen, haastava ja alati vaihteleva. Mielenkiintoinen fakta #356: Brock on myös entinen poliisi.

Brockin PFSää vedetään ’conin läpi, alkaen perjantaina klo 15.00 ja loppuen sunnuntaina Ropeconin päättyessä. Paikka: Takka.

Ferdinand ja Dagmar de Cassan

De Cassanit ovat todella pitkän linjan harrastajia; 60-luvulla alkanut lautapeliharrastus poiki pelimuseon, jonka kokoelmassa on yli 20.000 peliä museo onkin alallaan maailman suurin. Ei-pienimpänä-saavutuksena pariskunta on myös pelannut suurinta osaa peleistä. Dagmar toimii Itävallan pelipuolella pääjärjestäjänä lähes kaikissa konferensseissa, ja onkin tehnyt tätä jo vuosikymmeniä. Ferdinand toimii myös Wienin Spelefestin pääjärjestäjänä; jokavuotinen Euroopan toisiksi suurin pelifestari vetää vuosittain mammuttimaiset 62.000 kävijää.
De Cassanien ohjelmat:

Ferdinand: ”Board Games in Austria” (Englanti), lauantai, 10-11. Paikka: Auditorio.
Dagmar: “History of Modern Board Games” (Englanti), lauantai, 9-10. Paikka: Auditorio.

Asbjørn Olsen

Asbjørn Olsen on tanskalainen roolipelisuunnittelija, jonka freeform roolipeliskenaario voitti tanskalaisen skenaariokilpailun ”Projekti Særminer” skenaariolla ”Exile”. Kilpailun palkintona oli voittajapelin kääntäminen englanniksi ja sen vetäminen Ropeconissa. Olsen on myös palkittu vuonna 2013 pohjoismaisen roolipelaamisen Oskarilla, tanskalaisella Otto-pystillä skenaariostaan Depedero (2013).

Exile: Ilmoittautuminen Larp-tiskillä perjantaina 16-19, pelautus perjantaina 19-21, paikka: JMT 3A Takkakabinetti – ja lauantaina 10-12, paikka: Otakaari 20, Iso puoli.

Nathan Hook

Psykologian tutkija ja brittiläisen live-roolipeliaktiivi Nathan Hook on yhdistänyt työnsä ja roolipeliharrastuksensa ja julkaissut aiheesta kaksi The Green Book- -nimellä kulkevaa kirjaa, jotka sisältävät psykologisesti mielenkiintoisia freeform-skenaarioita. Tämän ohella miehen tuotanto sisältää mm. Heart’s Blood -nimisen, metatekniikoihin keskittyvän freeform adaptaation Draculasta. Nathanin pelejä on vedetty aiemminkin Ropeconissa ja tänä vuonna mies onkin jälleen itse paikalla.

Hook on aktiivisesti osallistunut peleihin ja pelitapahtumiin paitsi Briteissä, myös Pohjoismaissa ja tehnyt täkäläistä skeneä tunnetuksi myös saarivaltion pelaajille. Tämänkertainen Suomen visiitti jää tuskin miehelle viimeiseksi, sillä hän aloittaa tänä syksynä tekemään tohtorinväitöstään Tampereen Yliopistolle tutkimalla jälleen pelien ja psykologian välimaastossa, kuinka roolipelaajat rakentavat fiktiivisiä indentiteettejään ja mitä näistä jää jäljelle pelin jälkeen.
Nathanin puheohjelma ”When Psychologists Design Larps…” sunnuntaina 13-15. Paikka: Sali 26.

Nathanin skenaario-ohjelma ”Psychodrama Scenarios” ilmoittautuminen perjantai 17-19, pelautus lauantaina 10-12. Toinen ilmoittautuminen perjantaina 18-20, pelautus lauantaina 12-14. Paikka: JMT 3A Takkakabinetti.