Mikä Ropecon?

Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma, joka houkuttelee Espoon Dipoliin vuosittain yli 3700 alan harrastajaa. Vuonna 2013 Ropecon järjestetään 26.-28. heinäkuuta.

Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla larppeja, kortti-, lautapeli- ja figuturnauksia sekä tietysti vapaita pöytiä muuten vain pelaamiseen. Harrastuksen eri puolia käsitellään lisäksi lukuisissa esitelmissä ja keskusteluissa. Käytännön tekemistä on tarjolla myös lukuisissa työpajoissa. Tämän lisäksi lauantai-iltana järjestetään tanssiaiset ja perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus opetella ja harjoitella tanssiaisissa tanssittavia tansseja tanssiharjoituksissa. Viikonlopun aikana ratkotaan myös pehmomiekkailun eli bofferoinnin mestaruus.

Ovet aukeavat perjantaina klo 15.00 ja sulkeutuvat sunnuntaina klo 18.00. Ohjelmaa ei järjestetä öisin, mutta tapahtumapaikka on avoinna koko viikonlopun.

Liput

  • Liput maksavat 28 euroa koko viikonlopulta tai 18 euroa päivältä (poikkeuksena sunnuntai 10 e).
  • Päivälipun voi päivittää viikonloppulipuksi 10 euron hintaan.
  • Päivälippu on voimassa seuraavaan aamuun klo 09.00 asti.
  • Lippuja myydään vain ovelta eikä ennakkovarauksia oteta vastaan.

Lipun hinnalla voi osallistua ohjelmiin ja majoittua Ropeconin kävijöille varatuissa majoitustiloissa. Ilmaisen sisäänpääsyn voi saada ilmoittautumalla työvoimaksi tapahtumaan tai järjestämällä ohjelmaa. Kävijöiden vanhempien on mahdollista tutustua tapahtumaan lyhyesti maksutta. Alle 12-vuotiaat kävijät pääsevät sisään ilmaiseksi, ja saavat osallistua ohjelmaan rannekkeen ostavan huoltajan seurassa.

Ikärajaa Ropeconissa ei ole. Muutamissa yksittäisissä ohjelmanumeroissa, esimerkiksi roolipeleissä ja elokuvanäytöksissä, saattaa kuitenkin olla ikäraja ohjelman sisällön vuoksi. Tästä ilmoitetaan kunkin ohjelman kuvauksessa. Mikäli olet osallistumassa tällaiseen ohjelmaan, varaathan mukaan henkilöllisyystodistuksen.

Kunniavieraat

Ropecon kutsuu tapahtumaan kunniavieraiksi mielenkiintoisia pelien kehittäjiä ja alan kansainvälisiä merkkihenkilöitä.

Kunniavieraista voit lukea esittelytekstit täältä.