Ensikertalaisen opas

Ropecon on pelitapahtuma, eli siellä pelataan paljon erilaisia pelejä. Se on myös paljon muutakin kuin pelkkiä pelejä ja erilaista ohjelmaa, koska Ropeconissa on aikaa tavata toisia peliharrastajia ja tuttuja ympäri Suomea – ja ulkomaitakin. Moni kävijöistä tuleekin tapahtumaan sen tunnelman takia.

Ropeconissa on paljon erilaista ohjelmaa, laidasta laitaan. Ensimmäisinä ja tärkeimpänä ovat tietysti itse pelit joita on monenlaisia – pöydän ääressä pelattavia roolipelejä, näyttelevän eläytymisen larppeja, tavanomaisempia lautapelejä, keräilykorttipelejä ja miniatyyri-armeijoilla pelattavia figupelejä.

Lisäksi kaikille näistä on oheisjuttuja: peleihin liittyviä luentoja, paneelikeskusteluja, työpajoja joissa pääsee itse kokeilemaan ja tekemään ja lisäksi tietysti tapahtuman kunniavieraina on tänä vuonna Kevin Wilson ja D. Vincent Baker Yhdysvalloista. Ropeconin lauantai huipentuu pukunäytökseen ja gaalaan. Pukunäytöksen jälkeen on vuorossa historiallisiin tansseihin keskittyvät tanssiaiset, jonka tansseja harjoitellaan tanssitunneilla perjantaina ja lauantaina.

Ropeconissa on niin paljon valinnanvaraa, ettei millään ehdi tekemään aivan kaikkea. Ropeconiin ei kannata tulla vain katsomaan, vaan ennen kaikkea itse osallistumaan – sillä tavoin tapahtumasta saa irti kaikkein eniten.

Ropeconin selviytymisopas vasta-alkajille ja edistyneemmille:

1. Saapuminen

 • Tietoa kulkuyhteyksistä ja tapahtumapaikan kartat löytyvät täältä.

2. Sisäänpääsy

 • Koska paikalle kannattaa tulla heti ensimmäisenä päivänä, saavu Pääovelle ja varaudu jonottamaan. Jonottaminen on kuitenkin kivaa ja jonossa pääsee tutustumaan toisiin innokkaisiin conikävijöihin. Lipun voi ostaa vain käteisellä.
 • Heti oven jälkeen on narikka, minne voi jättää laukut ja muut isot esineet, joita ei jaksa kanniskella mukanaan. Narikka on ilmainen.

3. Ohjelmaa

 • Aivan ensiksi ota ohjelmalehtinen lipunmyynnistä tai infotiskiltä. Ohjelmalehdestä löytyy kaikki olennainen Ropeconista ja sen ohjelmasta. Tai tsekkaa ohjelmakartta etukäteen verkosta.
 • Tiski on ystävä: kortti-, figu- ja lautapeleillä on omat infotiskinsä, sekä roolipeleillä ja larpeilla yhteinen pelinjohtotiskinsä. Käy kääntymässä ja kysymässä sieltä kiinnostavia ohjelmia ja ilmoittaudu siellä peleihin ja turnauksiin. Erityisesti larppeja katsellessa kannattaa huomata, että larpeista on ilmoitettu varsinainen peliaika sekä erillinen ilmoittautumisaika. Jos haluat varmistaa paikkasi larpissa, ole tiskin luona ajoissa.
 • Muista että Ropeconissa on muutakin ohjelmaa, kuten työpajoja, tanssiharjoituksia, näytöksiä ulkotiloissa ja jopa discolarp!

4. Nälkä?

 • Nälkä yllättää aina. Lisätietoa ruokailusta löytyy täältä!

5. Tulipa hiki!

 • Bofferimiekkaillessa tai tansseja harjoitellessa saattaa tulla hiki ja ikävä suihkua. Ropeconiin suihkuajat löytyvät täältä.

6. Väsyttää!

 • Kävijät pääsevät nukkumaan ilmaiseksi yhteismajoitukseen ympäri Otaniemeä Ropeconin osoittamissa tiloissa klo 22-09. Tarvitset oman makuupussin ja makuualustan.

7. Haluan matkamuiston tai sen siistin pelin?

 • Ropeconissa on myyntialue nimeltä Kaubamaja, jossa myydään kaikkea enemmän tai vähemmän peleihin liittyvää tavaraa, itse peleistä rekvisiitaksi sopiviin vaatteisiin ja asejäljitelmiin.

8. Mitähän minun pitäisi panna päälleni?

 • Ropeconissa asu on vapaa, mutta pakollinen. Tavallisin tavattu naamioitumiskeino on farkut ja t-paita – ne takaavat sulautumisen väkijoukkoon. Terävä havainnoitsija saattaa huomata kuitenkin myös lukuisia keijuja, satyyreja, robotteja, vampyyreita ja jopa kissankorvia. Näyttävä pukeutuminen (esim. cosplay) on osa Ropeconia, mutta ei suinkaan pakollista.

Nähdään Ropeconissa!